Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Explainer video til Facebook og hjemmeside

Lær hvad en explainer video er, og bliv inspireret af vores eksempler på explainer videoer.

En explainer video er en kort video, som forklarer et produkt, en virksomhed eller en idé. På 1-2 minutter tager videoen kunden i hånden og viser at I forstår kundens problem, at I har en løsning på problemet, hvordan jeres løsning virker og hvad kunden skal gøre nu (Call to action).

Ofte består en explainer video af levende grafik og voice-over. Men en explainer video kan også vise jeres kunder i gang med at bruge jeres produkt eller det kan være en mere klassisk produktfilm, hvor I viser og fortæller om jeres produkt – evt. blandet med grafik.

Videoen kan I dele på Facebook, på jeres hjemmeside og andre steder i jeres markedsføring.

Den rette form afhænger af budskab, modtager og afsender. Stil og tone er altid vigtigt, når vi snakker video, men det vigtigste er at explainer videoen på kort tid fanger kundens opmærksomhed, præcist forklarer hvad I hjælper med og gør kunden klar til at tage næste skridt.

Eksempler på explainer videoer

En explainer video kan fx illustrere hvordan I udfører jeres arbejde og tilføjer værdi til jeres kunder – og gerne med et glimt i øjet. Her kan I fx se Torben Hjorth, indehaver af Stagbird, tage de store ører med til kundemøde for at fange de finere detaljer i kundens kernefortælling:

Humor explaineren

En explainer video kan hjælpe kunderne med at afklare deres behov og blive klogere på hvilket produkt de skal vælge, og hvordan de skal bruge det. Se fx vores infografik-video for Juliana Drivhuse:

Infografik explaineren

En explainer video kan også satse på at oplyse og inspirere uden direkte at forsøge at sælge dit produkt. Vi har fx lavet en infografik-film, hvor vi fortæller om ”content marketing” for at inspirere til, hvordan man i sin markedsføring for at tiltrække og fastholde kunderne kan bruge godt indhold, herunder video. Se vores video, hvor vi med grafik og voice-over forklarer content marketing:

Inspiration explaineren

En explainer video kan også være en whiteboard animation, som vi har lavet mange af. Her har vi lavet en whiteboard animation, som kort forklarer processen med at lave en whiteboard animation:

Whiteboard animation explaineren

En explainer video kan også bruges til at forklare, hvorfor forandring er nødvendig. Se fx denne video, som vi lavede for Odense Kommune som optakt til kommunalplanshøring:

Kampagne explaineren

Vi håber I er blevet inspireret til jeres explainer video.

Skal vi samarbejde om jeres næste videoproduktion?

Kontakt os for en snak om jeres projekt.