Case

Explainerfilm til Miljøstyrelsen

Hvordan formidler du viden, fakta og vejledning på en levende måde, som engagerer dit publikum? En oplagt måde er at bruge animerede explainerfilm. Netop dette format har vi valgt at bruge i adskillige informationskampagner for Miljøstyrelsen.

Sæt billede og lyd på din viden og dit budskab

Når man er en offentlig styrelse, ligger man inde med enorme mængder ekspertviden om sit fagområde, som gerne skal formidles videre til borgerne. Men det kan være svært at kommunikere klart og faktuelt uden at risikere, at budskabet bliver tørt og statisk. Især på web og sociale medier, hvor man hurtigt kan drukne i mængden af indhold.

Miljøstyrelsen har derfor flere gange allieret sig med Stagbird for at få animeret sine budskaber. Både i forhold til at fortælle om vandplandata, gode råd til håndtering af miljøfarlige stoffer i hverdagen, vores grundvand samt Rødlisten, der er en liste over dyr, svampe- og plantearter, som er i fare for at uddø.

Fordelen ved animerede explainers som disse er, at der bliver sat bevægelse og liv i fortællingen. De gode budskaber forklares letforståeligt og illustreres med figurer og karakterer, der tydeliggør hensigten. Kombinationen af levende billeder og en klar, forståelig voice-over er enormt effektiv. Det er kommunikation i øjenhøjde, og det engagerer publikum og fastholder deres interesse langt bedre en f.eks. brochurer og andre skrevne materialer.

Kunde

Miljøstyrelsen

Vi har leveret

  • 4 videoproduktioner
  • 2 plakater
Animeret explainerfilm
Video fra Miljøstyrelsens kampagner

Vandplandata fra Miljøstyrelsen

I denne explainer viser vi, hvordan du som borger nemt kan finde og bruge oplysninger om vandtilstanden rundt omkring i Danmark. Explaineren fungerer både som information og konkret guide.

Hvordan dannes grundvand i Danmark?

I denne explainer bruger vi stop-motion til at gennemgå en enkelt regndråbes rejse fra himlen, ned gennem jorden og helt ned i grundvandet.

3 gode råd om miljøfarlige stoffer

Denne animerede explainer sætter lyd og billede på en række supergode råd til, hvordan vi kan hjælpe vores vandmiljø ved at håndtere miljøfarlige stoffer korrekt.

Rødlisten

Dette er en klassisk whiteboard animation, hvor vi tegner os igennem en forklaring på, hvad Rødlisten er, samt hvorfor den er vigtig for naturen i Danmark.

Kampagne tryksager

Produktion af tryksager

I forbindelse med vores produktion af videoer til Miljøstyrelsens kampagne om vandmiljøet i Danmark har vi udarbejdet et specifikt design og univers, som begge film udspiller sig i.

Dette er både med til at strømline kampagnen med et fælles udtryk, og det har ligeledes den fordel, at grafikken kan trækkes ud af filmene og anvendes på andre platforme, medier og materialer.

Det har vi bl.a. gjort brug af ved at producere disse to trykte plakater, som samler op på essensen af begge film – Vandområdeplaner og Miljøfarlige Stoffer – og binder en fin sløjfe på kampagnen ved at kombinere det digitale med det analoge.

Lad os lave stregerne til din næste kampagne

Eksempler på lignende produktioner

Nordic Cloud

Dette er en klassisk animeret explainer, der formidler Nordic Clouds løsninger ved brug af figurer og ikoner tilsat bevægelse og voice-over.

Lille Vildmose

Med inspiration fra natur- og børne-tv har vi hjulpet Lille Vildmose med denne fine animerede explainer om gode råd ved mødet med vilde elge i deres reservat.

2D animation

Infografik om fælles beslutningstagning er et godt eksempel på, hvordan du kan formidle et budskab på en visuelt fængende og forklarende måde, som rammer målgruppen og sætter billede på budskaberne. Ofte kan denne form for formidling i højere grad ramme plet og lagre sig i publikums hukommelse end skrevne informationsmaterialer.