Videodokumentar af kunstprojekt

I Stagbird elsker vi at kaste os over de lidt anderledes og skæve videoprojekter. Dem der er en anelse mere uforudsigelige, løsslupne og rock n’ roll.

Derfor sagde vi straks ”ja tak!”, da vi sidste sommer blev inviteret til at lave en videodokumentar af en gruppe kreative ildsjæle og deres vanvittige projekt med at bygge en 6 meter høj rytterstatue i Rudme på kun 36 timer.

Som videodokumentaren (du kan se den ovenfor) afslører, så var det ikke nogen smal sag at designe, koordinere og bygge statuen indenfor så stram en deadline. Også selvom den sammentømrede gruppe af kunstneriske jægersoldater holdt humøret højt i solen.

Hvorfor videodokumentar?

Men projektet lykkedes (spoiler alert!), og resultatet blev en stor succes. Men hvorfor videodokumentere det?

Enhver udfordring med skarp tidsfrist og formulerede spilleregler er i sig selv spændende. Det giver et drama, og vi kan ikke lade være med at følge fortællingen for at se, om det nu lykkes.

Det er en spændende præmis for enhver videoproduktion.

Men netop dokumentationsaspektet er også særligt relevant. Projektet var støttet af sponsorer, som gennem en videodokumentation får syn for sagen – og promovering. Det er ikke uvæsentligt, da projektet netop gerne skulle være et lokalt tilløbsstykke, som kunne skabe sammenhold og aktivitet i lokalområdet.

Videodokumentar: For både sponsorer og kunstnere

Både sponsorer og kunstnere har med videoen mulighed for at vise arbejdsprocessen og selvfølgelig det endelige resultat frem. Produktionskvaliteten giver selvsagt et ekstra pift, og den dokumentariske vinkel, hvor vi følger tilblivelsen over 36 timer, fungerer lidt ligesom et tv-indslag eller en lille dokumentarfilm.

Et passionsprojekt

For Stagbird var projektet i den grad fedt at være med til. Vi fulgte det kreative teams arbejde fra start til slut og var på den måde en integreret del af det kunstneriske fællesskab, som endte med at producere alletiders kæmpe hest. Og det var en kæmpe fornøjelse!

Graden af frihed i sådan et projekt er stor. Der er højt til loftet, og vi får lov til at lege med både drone og forskellige tekniske virkemidler som tempo, lyssætning, lydspor mm.

Har du et personligt eller professionelt projekt, som fortjener videodokumentation? Så tøv ikke med at kontakte Stagbird. Vi tager gerne en snak om dit projekt, ønsker og behov.